mandag 17. desember 2012

Revesanden Søndag 16. desember

 Søndagstur langs stranden

Denne helga var det helst unntakstilstand.  Det begynte på onsdag med snø, og det fortsatte til langt ut på torsdagen. Da begynte det å blåse. Og etter en stund både snødde det og blåste – opp til storm.
Det ble fullt kaos. Veiene føyk igjen. Det var  for få brøytebiler, og det var ikke mulig å komme fram med de få brøytebilene som var ute (men det var alle som kunne krype å gå) på grunn av andre biler.
Lørdagsmorgen blåste det fortsatt friskt. Det hadde nok vært mulig å gå en tur, men det var ikke mulig å komme til de vanlige plassene. Alle veier stengt.
Det ble til at jeg holdt meg hjemme.
Søndagen var det vesentlig mindre vind. En god del av veiene var åpnet, og jeg trodde det ville være mulig å komme til langs stranden.
Jeg snakket som vanlig med broderen, og vi ble enige om å starte kl 11:00.
Det var ikke vanskelig å komme ned til Kleppstasjon, heller ikke ut til Orre. Vi hadde håpet å kunne ta e tur langs Orre stranden.
Men, sikket på grunn av at vi hadde god tid, så hadde både jeg og broderen glemt å ta med ytrejakke.
Det ble en ekstra tur hjem til meg for å hente jakker, og sen start.  Vi parkerte ved Reve, og gikk veien ned til stranden. Det var ikke mange mennesker ut denne dagen. Vi traff en familie i enden av veien og en jogger rett etter.
Ellers var det tomt. Vi gikk til enden av Orresanden – uten å se en kjeft. På tilbakeveien mente jeg at vi så en person oppe i sanddynene, men eller ikke en skjel.
Vi fikk en byge på oss utover.
Det var tungt å gå. Inne på stranden var det snø, mot sjøen var det is, og ytterst var det bølger.
Det ble litt fram og tilbake, men stort sett i kanten mellom sjøen og isen. På Orresanden gikk vi helst i snøen – som ikke var mer en noen centimeter, men med løs sand under.
Broderen tråkket over, og hadde det ikke godt en periode. Det gjorde at vi ikke gikk helt ut til Orre-elva, og at vi tok det litt med ro hjemover.   Vi kunne gå i skjortearmene et stykke hjemmover. Den lille vinden vi hadde, fikk vi da bakfra.
Det var tint ganske mye i løpet av turen, og brøytekantene var litt lavere.

1 kommentar:

  1. Det er i alle fall bedre billeder en de jeg tar på samme turen

    SvarSlett