fredag 16. august 2013

Blåfjellenden torsdag til fredag 15. - 16. august

En kjapp tur inn og ut.

Denne helga vil det være vanskelig å komme innover til hytta, om det ikke ble etter arbeidstid torsdag.  Bestyrerinnen hadde andre planer for helga.

Onsdag ble det en runde med telefoner, men bare broderen ble med.  Jeg snek meg ut rett etter lunch og gjorde de nødvendige innkjøpene. Det er greit å handle på KIWI'en på Ålgård, men de har ikke skogsbacon og pepsi Max 1/2 liter i 6 pack. Helt nødvendige ting på en slik kjapp tur.


Vi kom oss av gårde rundt 15:00 (litt tidlig i forhold til ordinær arbeidstism, men...
Værmeldingen var egentlig ikke så veldig god, men varsel om store nedbørsmengder på fredagen.

Det kunne også bli noe regne på veien innover heia. Men denne gangen tok meterologen heldigvis feil. Vi fikk overskyet og nesten ikke vind. Det var tørt i bakken, og egentlig svært gode forhold for en tur.
Vi traff en mann som kom i mot. Han hadde ligget i telt oppe ved Jomfruvannet. Han hadde truffet to personer på vei innover. Det var greit å gå. Vi holdt et bra, men "rolig" tempo- Det gled fint, og det tok ikke mye over to timer inn. Vi gikk og lurte på hvor mange som ville være på hytta.

Det var en del folk, men denne gangen var det bare vi som var norske. Utenom oss var det 4 + 3 fra Tyskland og to fra Polen.
Det ble en rolig og hyggelig kveld. Men vi gikk tidlig til ro.

Det regnet "katter" om natten, og det var stort sett regn og yr hele morgenen. Vi kom avgårde rundt 10, og hadde nokså nær opphold til halvveis tilbbake. Bekker og vaet hadde steget mye i løpet av natten. Det regnen til vi var kommet over Fossebekken. Den var stri og vi måtte ned i bekken med skoene. Etter Fossebekken var det ikke regn, men hele elver som kom ned. Det tok bare noen minutter før det fosset og randt over alt. Det må ha kommet mye vann ned i den ene bøya.
Bekken nede ved hyttebyen gikk stri, og yppet seg. Den brummet godt, og det rant mye vann.
Vel nede ved bilen var som vanlig våte til skinnet (av svette), og skiftet inne i bilen.
Nedover Hunnedalen til Øvstebødalen, randt det vann nedover hele fjellsidene. Det er skjelden jeg har sett så mye vann i fjellsidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar