søndag 15. desember 2013

Lørdagtur rundt Lifjell

En god turdag

Værmeldingen for lørdagen var ikke dårlig.  I midten av desember er det ofte enten frost eller regn. Overskyet og varmegradet er en god melding.

Men hvor turen skulle gå, var ikke avgjort.  Det ble kjapt klart at det lå ann til en rask tur rundt Lifjellet. Broderen ville være med på tur lørdag. Søndag var avsatt til andre ting. I midten av desember blir dagseddelen ofte full.

Vi avtalte å møtes rundt 10:30, fortsatt tidlig, men tross alt med dagslys.
Det hadde vært frost tidligere i uka, men denne morgenen var det forhold for en tur. Riktig nok fortsatt sørpe vått i bakken, og med sorpe der det hadde vært folk, men det er vi etter hvert vandt med.

På Dale var det en bil utenom vår. Og det var spor utover langs sjøen. Vi tok igjen et følge rett før henget.  De skulle også videre mot Bymarka. Det går ikke så veldig fort med oss i henget og videre utover langs sjøen, men vi så ikke mer til de andre.

I skogen hadde stormen rasert fælt. Det lå en masse trær som var blåst over ende, og et par lå tvers over stien. ”Noen” må vel rydde opp….

Denne dagen var det jeg som slet med å holde farten oppe. Oppover bakkene måtte jeg ta det med ro, og broderen som trener vesentlig mindre enn meg (men mer riktig) hadde ikke problemer med å holde følge. 
Det blir litt nedtur, når det i tillegg sprinter en kar forbi på det bratteste. Noen har stålkondis.

Men bakkene opp mot toppen tar jo slutt, og på toppen ble det en sedvanlig pause for varm saft.

På denne turen var det broderen som hadde problemer med glatte sko, det er normalt jeg som sklir og må gå forsiktig. Denne turen brukte jeg noen høye jaktstøvler fra Crispi. De hang bedre på vått fjell enn s litte ALFAsko. Vi får ta en test med nye ALFA Walk-king litt senere på vinteren.

Over toppen var det sol, og etter hvert tørket flyene opp, og det ble greit å gå. Som vanlig vvar det noen som alt hadde vært på toppen, vi kunne se spor, men vi så ellers ikke en kjeft.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar