29 januar 2022

Bore til Reve - en flott søndagstur

Tur med Bestyrerinnen.

Søndag er vanligvis turdag, og bestyrerinnen var også denne gangen klar på at hun mente vi burde ta ut sammen. Vi har den siste tiden hatt følge med andre på søndagturen, men denne dagen ville det bare bli oss.

Det var en dag som vi har hatt mange av denne vinteren. Frost og kaldt i høyden. Så vidt litt is hjemme, men antakelig mye mer oppe i høyden. Da passer det best med en strandtur.

Nå har vi mye strand å ta av. Med skikkelig frost har det ofte blitt sandstrand,. Denne dagen var det ikke frost nede ved sjøen, så vi kunne velge litt mer «fritt».

Vi er så heldige å bo bare noen få kilometer fra nordsjøen. Det er ofte saltråk på stuevinduene når vinden står fra vest. Denne dagen hadde vi vinden fra nordvest. Det var ikke snakk om kuling, men en stiv bris.

Det jeg mener er en passe søndagstur, betyr for Bestyrerinnen en langtur, og denne dagen sto det ikke «langtur» på dagseddelen. Vi måtte finne noe sånn midt i mellom, som for eksempel å ga fra Bore til Reve havn.

Turen er 8-9 kilometer, frem og tilbake. Noe som i utgangspunktet høres ganske langt ut, men den går sandstrand i og på utmark. Sandstrand er paddeflatt, og utmarka har noen bakker, men antakelig ikke mer en om trent ti høydemeter – til sammen.

Deler av turen, går utmarka helt ned til sjøkanten. Stien er god, og det er enkelt å komme fram. Utmark og hav sammen gir et litt uvanlig landskap. Spesielt for oss som er mer vandt med sand og marehalm.

Denne dagen var vi ikke alene på Borestranden. Det var mer folk enn vanlig, og masse bil på parkeringsplassen. Det ble mer folk og biler mot Reve, men de folka var for en del ute i sjøen. Været de siste dagene hadde gitt høye bølger, og surfefoket benyttet anledningen. Gikk bølgene høyt, var det folk ute og forsøkte seg på surfebrett.

Noen «galninger» hev av seg klærne og vandret ut i bølgene. Antakelig ganske kaldt, selv om sjøen er varmere enn lufta på land.

Ved Reve havn var det masse biler og folk. Det fantes omtrent ikke en parkeringsplass å oppdrive. Ute i sjøen stakk det opp hoder over alt. Ikke alle fikk det helt til, men noen var imponerende gode til å ri bølgene omtrent til stranda.

For oss ble det ingen pause ved Reve havn. Vi tok fatt på tilbaketuren omtrent med en gang. Den ble ikke fullt så grei som turen sørover. Vi fikk vinden i mot, og den var kald. Nå var ikke vinden så kraftig at det gjorde noe, men kaldt var det.

Bølgene ble litt mindre, men bråket fra sjøen var omtrent lik. Vi hadde litt problemer, Både bestyrerinnen og jeg hører ikke så bra lenger, og med bølgebrus fra sjøen ble det vanskelig.

Etter å ha gått stranden sørover, valgte vi å ta på innsiden av sanddynene på vei nordover. Det blir muligens noen meter kortere, og siden dynene gir litt le, gikk det også raskere.

Det var mer bil på parkeringsplassen da vi kom tilbake til bilen. Flere folk på tur, men mindre på surfebrett. En flott søndagstur, selv om den ble litt kort – synes jeg....

2 kommentarer: