02 januar 2022

Strandtur og vintertur - Orre til Reve havn.

Fin tur med flott følge deler av turen.

Det var meningen at jeg skulle ta en litt lengre tur denne dagen. Bestyrerinnen var ikke helt sikker på hva hun skulle gjøre. Det passet liksom ikke helt med en tur på to-tre timer.

Vi ble enige om å starte på Orre, men siden Bestyrerinnen ville hjem noe før meg, ble det til at vi kjørte to biler. Da kunne Bestyrerinnen snu mot bilen når det måtte passe.

En grei ting med strandturene, er at det ikke bestyr lang kjøring. Det er ikke mange kilometerne ned til parkeringsplassen ved Friluftshuset. Vi bruker bare 10-12 minutter.

Det var andre enn oss som ville på tur denne dagen. Antakelig ikke fullt så mange folk på tur 2. juledag som 1. juledag, men det var godt med bil og folk som skulle på tur.

Nå var det ikke vanskelig å forstå at andre også ville benytte dagen ute. Sola skinte fra blå himmel, og det var i tillegg lite vind. En skikkelig god dag for en strandtur.

Nå var det et tynt lag av is på bakken. Det kunne gi glatte forhold, men stranden er den plassen som det er minst mulighet for å gli – og falle, når det er glatt.

Vi gikk først mot elva, som ligger to-tre kilometer lengre mot sør, og i enden av Orre-stranden. Fra elva er det først en liten strand, før hele lengden av Orre-stranden dukker opp. Det ser ut som om det er ganske langt ned til andre enden, men vi har jo gått her noen ganger før, så vi vet at det tar egentlig ikke så lang tid.

Denne dagen var sanden bløt der sjøen hadde vasket vekk det tykke hvite laget. Inne på stranden er det mer ujevnt, og det tar litt lengre tid, men det var likevel enklere å gå der enn i bløt sand.

Et stykke nedover stranden ble vi tatt igjen av kjentfolk. Som dagen før var Sigbjørn og Anne Lise på samme tur som oss. Vi fikk kjekt følge nordover. Bestyrerinnen valgte likevel å gjøre turen kort og tok mot bilene, mens vi andre fortsatte mot Revtangen.

På nordsiden av Revtangen ligger det sandstrand som ender ut ved en traktorvei videre nordover. Sigbjørn og Anne Lise ville snu her og ta mot sør. De valgte å gå inne i sand-dynene på tilbakeveien, mens jeg gikk videre nordover mot Reve havn.

Det var kjekt med følge, og jeg kunne ha snudd, men siden jeg først hadde sett for meg en litt lengre tur, ble det tur til Reve havn denne gangen også. Med betaling for å parkere i havne, har det minket kraftig på biler og folk. Jeg møtte ikke mange etter Revtangen, og ingen på tilbaketuren før ved Orre-stranden.

Tilsammen blir turen tett opp til 15 kilometer. Det er vanligvis en skikkelig langtur, men på stranden, uten en hump, blir det bare en vanlig tur. Det tar likevel ikke så langt fra to og en halv time totalt. En helt grei tur 2. juledag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar