18 februar 2022

Søndagstur med Bestyrerinnen.

Blåfjell og Bjødnali.

Det er vel ingen stor hemmelighet at Bestyrerinnen ikke er like glad i lange turer i terrenget. Hun foretrekker turer på rundt to timer, selv om det noen ganger blir turer på både tre og fire timer.

Denne søndagen foreslo hun en¨strandtur. Nå hadde jeg nettopp gått en ganske lang tur på flate stranden. Hele 15 kilometer og for det meste på helt flat sandstrand. Akillessenene var ikke helt glad i den turen, og det gjorde det lett for meg å foreslå en annen tur.

Med stive hel-haser og bein, mente jeg det ville være bedre med en fjelltur. Ikke en lang og tung, men en grei tur litt i høyden. Gjerne med litt bakker.

Nå var været ikke helt fet beste for en strandtur. Det var snakk om vind, og mulighet for nedbør ut over dagen.

Nå skulle det være bedre vær tidlig på dagen, og det var til og med snakk om litt sol inne i mellom. Nå har YR tatt feil noen ganger, så jeg mente vi burde være forberedt på det meste..

Turen opp til Blåfjell og videre til Bjødnali går for det meste i skog. Bare helt oppe på toppen av Blåfjellet er det bart. Vinden ville antakelig ikke by på problemer der.

Alt regnet den siste tiden hadde gjort stien svært bløt, og myra nedover mot Urdådalen var både våt og tung å gå. Bekken, som normalt bare så vidt viser under brua, gikk høyt, og vannet kom nesten over steinene i stien.

Heldigvis er bekken og brua omtrent det siste hinder for en «tørr» tur, men nede ved «ånå» mellom Sjelsettvatnet og Sælandsskogen var det igjen vått. Ånå var gått over breddene. Og stien lå under vann.

Det var bare to biler på parkeringsplassen da vi kom. Vi traff folk som kom i mot på vår vei mot Blåfjell, og det var flere mennesker oppe ved Bjødnali. Litt underlig at det var flere folk enn biler, men de kan ha parkert andre plasser.

Bestyrerinnen ville ikke ta ekstrarunden rundt Engjavatnet. Hun mente det ville bli litt langt, og muligens vått. Da vi gikk oppover bakken mot Sjelsett, kunne jeg se at det var dyr på marka ved «Skogen». De må ha vært oppe i fjellet rundt, begge gangene jeg gikk forbi.

Vi hadde regnet med å få nedbør på oss. Yr mente det ville komme regn ut over dagen, men vi kom rundt uten å få våte jakker i det hele tatt. Skoene og buksebeina var derimot ganske våte og med mye sorpe.

Det ble en helt grei søndagstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar