25 april 2022

Fra Tovdalsveien til Steinkjerringå

En helt vanlig tur.

Broderen og jeg var ikke helt enige om hvor vi burde gå denne dagen. Broderen mener han har mistet formen, og er ikke sikker på om han er klar for turer på mer enn to timer. Nå er jeg sikker på at det vil gå greit, men han mener «dagen derpå» ikke helt slik den burde være.

Det er ikke lett å finne en tur vi begge kan tenke oss, og som ikke er for lang eller for kort. Vi var begge klar for en tur på Høgjæren – etter litt diskusjon.

Været er fortsatt bra med sol og denne dagen med lite vind. Bakken er tørr og det fine forhold. Det er vanskelig å sitte hjemme når været skikker seg så bra.

Vi ble enige om en mellomting mellom langtur og kort tur. Kort i denne sammenheng ville være å gå runden fra Holmavatn til Synesvarden og tilbake mot Steinkjerringå og så Holmavatn. En tur på 7-8 kilometer og som tar oss i underkant av halv- annen time.

Dette er for oss begge en kort tur. Nå er det mulig å forlenge turen, men det er enklere å bare starte fra parkeringsplassen ved Tovdalsveien. Vi har startet her noen ganger, og går da som oftest over Synesvarden til Steinkjerringå og samme vei tilbake. Dette er en tur på omtrent en mil og tar oss rundt to timer.

Jeg har også gått noen ganger nesten samme turen, men bare gått om Holmavatn begge veier. Det gjør at turen blir på omtrent 14 – 15 kilometer og jeg bruker da tett opp mot tre timer. For meg er dette en langtur.

Uansett hvilken tur vi velger på Høgjæren. Så er det en tur uten bratte bakker, og den går i et åpent heieterreng med lite le for vind, samme hvor vinden kommer fra.

Denne dagen startet vi fra parkeringsplassen og måtte ha på vindfleece. Hjemme var det nesten sommer, men oppe i høyden og i vinden – som var sterkere enn det Yr meldte, var det kaldt.

Vi startet friskt oppover i lia, og møtte samme mann som jeg hadde snakket med omtrent på samme plass tidligere. Vi fikk en hyggelig prat, før vi fortsatte mot Synesvarden og han nedover mot Kartavoll.

På Synesvarden var vi alene, selv om vi kunne se noen andre lengre nede i stien mot Steinkjerringå. Det var fire damer på tur, og disse var de eneste vi traff omtrent på hele turen.

Det ble ingen lang stopp ved Steinkjerringå, vi snudde omtrent med en gang, og satte kursen tilbake mot Synesvarden. Fortsatt uten å treffe andre en de fire damene.

«Nedover» - sørover, hadde gått i et greit tempo, men på tilbaketuren fikk vi opp det vanlige tempoet vi holder på slike turer. Det vil si at vi holder et jevnt høyt tempo som «spiser» kilometer. Det ble en grei tur mot Synesvarden og videre ned til bilen.

Ved bilen kunne vi se at det hadde gått to timer og litt siden vi startet, og da hadde vi gått omtrent en mil. En grei tur på en grei dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar