21 februar 2023

En grei tur til Våres plass og Eivinds plass.

Vi var 4 ved start, men bare 2 ved mål.

Dagen etter at vi hadde gått Miljøløypa og langs sjøen fra Arguineguin og opp bakken fra Balto, var det snakk om en kjapp og grei tur. Bare innover fra Norskeplassen og til Våres plass. Muligens kunne kunne vi ta en sving innom Karpedammen?

Planene var klare, og vi avtale å møtes litt tidligere enn vanlig, og av alle ting kom vi avgårde en halv time tidligere enn normalt. Halv ti møttes alle fire utenfor Natural Park – klar for tur.

Fortsatt består gjengen denne gangen bare av turleder Edvin, nestleder Anne Margrete, Bestyrerinnen, - og meg. Vi savner litt resten av gjengen.

På bussen inn fra Flyplassen fikk vi skikkelig regn, nedover mot Arguineguin, hadde vi mørke skyer bak oss, og det var snakk om skyer også for mandagen. Morgenen var skikkelig fin. Blå himmel, og selv om det hadde vært litt kaldt om natten, var det 18 grader da vi startet.

Vi valgte å ta opp den bratte bakken fra Natural Park, Det gir 3,4 kilometer inn til Norskeplassen, og går normalt unna på 45 minutter. Vi satte oss ned på en våt benk på Norskeplassen etter 44 minutter. Et greit tempo innover.

Det var en skikkelig flott morgen, vi hadde sol i ansiktet, nesten ikke vind og sommertemperatur. Det kan nesten ikke bli bedre – i februar.

Første post på programmet var Sukkertoppen» etter Norskeplassen. 100 meter høyere og en kilometer lengre inn i terrenget. sa Bestyrerinnen takk for seg. Hun mente det ville bli en for stri tørn å ta en like lang tur som dagen før og syntes det fikk greie seg med 9 kilometer denne dagen.

Hun snudde og tok turen tilbake til Norskeplassen og videre ned den bratte bakken til Natural Park. Bakken var ikke helt grei denne dagen, med masse løs grus og småstein. Det gikk litt forsiktig ned.

Det er omtrent like langt mellom Norskeplassen og Våres plass som mellom Natural Park og Norskeplassen. Det blir fort nesten 15 kilometer frem og tilbake....

På vei innover sa Anne Magrete at hun så for seg å gå tilbake samme vei som vi hadde kommet opp. Inne på Våres plass ble vi enige om vi alle skulle ta tilbake mot Sukkertoppen.

Ved veien og stidelet mellom Våres plass og Eivinds plass, ble turleder Edvin og jeg raskt enige om at det ville være kjekt med en tur bortom Eivinds plass. Det er ikke så veldig langt fra veien og bort, vi regnet med det ville bli en kilometer «ekstra».

Vi sa takk for følget til Anne Margrete, også hun tok også mot Norskeplassen og Natural Park alene. Våre jenter har ikke noe problem med å gå alene. De finner i hvert fall greit fram.

Edvin og jeg gikk innover mot Eivinds plass. Vi har begge klart det kunststykket å gå feil nettopp her. Ikke samtidig, men omtrent på samme plass. Det var ingen fare for å gå feil denne dagen. Det hender at jeg for min del tar lærdom av feil. Av og til....

Vi var alene på Eivinds plass, og kunne se stien og ikke minst bakken opp mot Sukkertoppen. En ganske drøy bakke. Den er ikke spesielt bratt, men den har en jevn tung stigning, som i hvert fall gjør at jeg får opp pust og puls.

Fra Norskeplassen er det flere valg for å komme tilbake til Natural Park. Jentene valgte å gå den korte, men bratte veien, og fant at bakken ikke var lett å komme ned.

Vi valgte å ta stien mot «Dalen» og følge denne ned til hotellet. Den veien er antakelig 1 kilometer lengre og tar derfor 15-20 minutter lengre.

Selv om det bare skulle bli en kapp og grei tur denne dagen, ble det omtrent 17 kilometer på nesten 3 og en halv time. En kjekk og grei tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar