01 februar 2023

Tur fra Bore - både nordover og sørover.

Tur uten bakker og høy puls.

Det var snakk om tåke hele dagen, og da jeg kikket ut vinduet var det dårlig sikt. Det var ikke skikkelig tykk tåke, men mer dis. Dagen ville bli våt.

Nå har jeg opplevd skikkelig tåke noen ganger. Det har hent at sikten ikke har vært mer enn 30-30 meter, og da er det vanskelig å finne fram utenom merket sti. Denne dagen var sikten på mer enn 300 meter, så været skulle ikke gi noen problemer.

Det er alltid et spørsmål hvor turen burde gå. Jeg trodde ikke det var forhold i høyden. Fortsatt lå det en del snø og is igjen hjemme, og det burde bare være mer lenge oppe.

Det måtte bli en tur i sjøkanten denne gang også. Jeg tar ofte en kjapp tur i strandsonen. Hva jeg kaller dagligturene. De blir på 7-8 flate kilometer, uten sekk, og tar da bare 70-80 minutter. Skal det være en «skikkelig» tur, med sekk, - så må det bli minst omtrent en mil så lenge terrenget er padde flatt.

Verden er ikke hva den en gang var. Selv uten sekk og på flat vei, har jeg problemer med å holde «marsjmerke-tempo». Det hender jeg klarer å holde litt over 6 kilometer i timene med sekk – i nedoverbakke, og med tørre og gode forhold. Med sekk og på stranden blir det nå for tiden, ofte ikke mer enn 5,5 kilometer i timen.

Jeg bestemte meg for å starte turen fra Bore stranden. Det betyr bare fem kilometer kjøring, og lite «bortkastet» tid, for som pensjonist har jeg det selvsagt travelt med å gjøre svært lite.

Jeg var ikke alene på tur denne dagen, men i forhold til de gode dagene, var det lite folk som ville på tur. Det var ikke så veldig rart, været var ikke det aller beste.

Det er bare to valg for tur ved stranden. Enten å gå nordover, eller sørover. Jeg valgte denne gangen å gå mot Elvenes og Figgjoelva. Det er omtrent en og en halv kilometer til brua, og det ble ingen stopp før jeg nådde Hellestø, omtrent 7 kilometer lengre nord.

Med tåke og yr, ble det en tur med hetta over hodet og lite sikt til sidene. Det ble helst å kikke ned på beina og tråkke videre. Siden dette er plasser jeg plier å gå ganske ofte ble det mer en treningstur enn «tur».

Fra Hellestø og sørover valgte jeg å gå samme vei som nordover, men over brua, fant jeg en sti mellom sand-dynene. Det ble en kilometer med sving på sving rundt sand-dyner og litt opp og ned noen få meter. Det var i hvert fall kjekkere enn å gå på vei.

Stien endte ut ved parkeringsplassen, men denne dagen hadde jeg tenkt å gå litt lengre, og satte kursen videre mot sør.

Rett etter traff jeg Sigbjørn og Anne Lise, som også hadde valgt å gå strandtur denne dagen. De hadde vært til Reve havn. Noe som også er en kjekk tur, og hvor det er mulig å «unngå» sandstrender.

Det fristet litt å ta turen helt til Reve Havn, men heldigvis tok jeg til vettet, og snudde ved Fuglingene, og tok samme tur tilbake til bilen.

Jeg kan ikke si at været hadde plaget meg. Det var litt regn og yr nesten hele veien, men ikke nok til at jeg ble vår. Det ble en helt grei tur, og tilsammen ble det nesten 16 kilometer. Noe jeg egentlig var godt fornøyd med denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar