25 februar 2023

Fra Norskeplassen til Arguineguin over Glassberget.

En flott tur på litt mindre brukte stier.

Det er en litt spesiell følelse å se ut vinduet om morgenen å se til horisonten uten snev av ca lima, knallblå himmel, og omtrent ikke vind. Når det i tillegg er 16-17 grader, blir det nærmest perfekt.

Yr hadde vært raus med varsler om regn for fredagen, men på morgenen var alt regn som blåst bort. Det var fortsatt snakk om skyer og litt vind – ut på dagen, men morgenen den var perfekt.

Med dårlig varsel var gjengen opptatt av en kjapp og grei tur. Vi ville helst være nede før nedbøren. Nå ble værmeldingen og været bedre enn meldt, men det viste vi ikke dagen før...

Planen var å gå til Norskeplassen, videre mot Glassberget, ned til Arguineguin og til Norskeklubben for rekesmørbrød. Videre var planen å eventuelt ta buss eller drosje om været ble dårlig, eller gå tilbake på strandpromenaden.

På morgenen viste værmeldingen null regn, men vi valgte likevel å følge planen, selv om det skulle komme skyer og litt vind. Denne dagen var alle på plass ved start fra Natural Park.

Vi valgte å gå inn Dalen mot Norskeplassen. I starten virket det som om det umulig kunne bli dårligere vær. Det var en helt perfekt morgen, men bare etter en liten stund dukket det opp lette og lyse skyer.

På Norskeplassen var vi omtrent alene, men det rant inn med folk den stunden vi var der. Vi hadde ikke lagt noen detaljert plan, men fant ut at vi ville gå stien ovenfor Lavendel stien, og havnet derfor på veien mot «Kamelryggen» og ikke veien mot Korset – som var den egentlige planen.

Derfor ble det igjen en flott tur på stien mellom Lavendeldalen og Korset. Oppe på veien fulgte vi denne til den jordstykket med gjerde rundt. Her starter stien mot Glassberget til venstre (på vei nedover). Stien hang litt i kanten omtrent som på Miljø stien, bare mye lengre.

Rett før nedstigningen mot Arguineguin gikk stien over et berg med glass – Glassberget. Nedstigningen var for meg, ganske bratt, og tok tid. For Edvin Anne Margrete, var dette bare en helt grei sti.

Stykket gjennom Arguineguin, tar tid, og det er nok godt over en kilometer inn til Norskeklubben. Det var fullt ute, men vi fant et ledig bord inne, og fikk bestilt rekesmørbrød og karbonadesmørbrød. Ingen av gjengen klagde på smaken.


Vi var langt fra hotellet. Bokstavelig talt. Det gjensto fire-fem kilometer langs stranden og opp Balitobakken før vi igjen kunne sette oss ned.

Selv med god fart på godt underlag, tok det oss en time før Balitobakken. Den er jo egentlig ingen stor utfordring, men den er så pass grei at den innbyr til å teste formen. Formen er på plass, men den kunne selvsagt være bedre.

Denne dagen var det (litt enkelt) en time til Norskeplassen, to timer til Arguineguin, og en time pause, og til slutt en time tilbake til Natural park.

Vi hadde litt skyer, litt vind, bra temperatur, og nok en ganske perfekt tur, Tilsammen ble det omtrent 17 kilometer på beina denne dagen, noe som gjør turen til en «langtur».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar