23 februar 2023

Korset, Sukkertoppen, Karpedammen og tilbake til hotellet.

Det ble ikke en langtur, men en flott erstatning.

Planen var å ta til Tauro og gå til Ivars plass, Cortadores og ned til Norskeplassen og videre til Natural Park. Det ble endring i planene da Edvin, som turleder, sjekket værmeldingen. Det var meldt regn ut på dagen, og vi la kjapt om planen til en runde fra hotellet.

Da vi snakket om turen fra Tauro, ble det ganske kjapt klart at dette var en tur som Bestyrerinnen syntes ville bli for lang. Det dreier seg om 20 kilometer eller mer. Vi ville derfor bare bli to – Edvin som turleder – og meg for å fylle ut følget.

Regn og langtur er ingen god kombinasjon hverken her på Grand Canaria eller hjemme, men nå skulle regnet ikke komme før i 12 tiden. Det ville bli mulig med en kort og grei tur på formiddagen.

Starten skulle gå
klokka halv ti, og det ville gi to og en halv time til tur – uten regn. Vi kunne jo gå så vi hadde mulighet for å korte inn – eller forlenge turen alt etter været.Jeg kom med forslag om å gå ned Balitobakken og ta opp til korset, for så å gå mot Norskeplassen. 

Vi hadde da muligheten til å ta turen opp til Sukkertoppen og videre. Vi kom ikke inn til Karpedammen forrige gang vi var innover, og Karpedammen ligger nå der. Et stykke inn av Sukkertoppen.

Halv ti tok vi avgårde nedover bakken mot Balito og bort til rundkjøringen. Det var hengt opp et tau i den lille bratte kanten, og vi kom greit opp og videre mot Korset. Jeg har alltid syntes bakken opp til Korset er bratt, men den er adskillig enklere å gå opp en ned. Jeg kom greit opp denne gangen., for Edvin byr ikke bakken på problemer i det hele tatt.

Vi var ikke alene ved Korset. Andre var også på tur denne dagen. Innover og oppover bakkene mot «Farmen» var det en del folk. Vi tok veien helt opp til Miljøstien, og fra der var det bare et kort stykke til Sukkertoppen.

Vi hadde brukt en og en halv time på dette strekket, og klokka var ikke mer enn elleve. Det var noen mørke skyer i nord, men det ville ta tid før de kunne lage problemer. Vi valgte å fortsette innover veien mot Karpedammen.

Etter en halv time sto vi ved dammen, og Edvin tok fram en mandarin. Det tok hele tre minutter – en lang pause. Vi gikk kjapt videre mot «Våres plass» og etter en ny halvtime hadde vi lagt «Våres plass» bak oss og vi sto igjen på Sukkertoppen.

Etter en kilometer, og hundre høydemeter lenge ned, var vi på Norskeplassen. Her fra er det jo mulig å ned til Natural Park på forskjellige stier. Vi valgte også denne gangen å gå Dalen.

Det er en litt finere tur, og så er den en kilometer lengre enn stien rett mot hotellet. Selv om vi nå hadde vært på beina omtrent tre timer, så ble det en kjapp tur mot Nyedalen og Hotellet. Vi var begge i god nok form til fortsatt å holde et greit tempo.

Vi var nede nok så nøyaktig etter tre og en halv time, og etter min mening hadde vi da tilbakelagt 17 kilometer. I tillegg hadde det også blitt noen høydemeter. En bra tur, men ikke helt en god nok erstatning til turen for Tauro til Natural Park.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar