16 februar 2023

Med Bestyrerinnen fra Bore til Reve havn.

En grei søndagstur.

Det var en søndag nesten uten vind, og YR mente det i tillegg ikke ville bli nedbør. Det var ikke et snev av vinter, snarere en liten smak av vår. I hagen står det snøklokker og termometeret viste nesten ni grader hjemme.

Bestyrerinnen ville på søndagstur. Nå var hun ikke spesielt interessert i en lang og tung tur. Hun mente vi kunne ta en tur langs sjøen. Det vil si en tur uten bakker og på godt men flatt underlag.

Nå hadde det blitt noen turer med både baker og dårlig sti i det siste, så jeg kunne - muligens – igjen ta en strandtur. Det kunne passe med en litt «lettere» tur, så gikk jeg heller ta en tur for meg selv senere.

Bestyrerinnen mente vi kunne ta den vanlige turen fra Sele til Hellestø. Noe som vil si ca 7 kilometer – fortsatt uten bakker, og Nordsjøen omtrent under skosålene langs Hellestø stranden.

Jeg ment vi fikk forsøke oss på turen gra Bore til Reve havn. Den turen trenger ikke å gå på sandstrand i det hele tatt, men går for det meste på gressvollen innenfor stranden.

Det er også en litt «finere» tur med vekslende natur og ikke bare flat sandstrand. I tillegg er turen en kilometer lenge – en vei, slik at totalt ville det bli en tur på ni kilometer. Det gir minst to timer på beina, og er en passe søndagstur – med Bestyrerinnen.

Det blir så pass mange turer i eget selskap, at det er mer enn greit å ha følge med Bestyrerinnen en søndag tidlig i februar.

Sist jeg gikk denne turen, var broderen med. For broderen var det en «test»tur for å sjekke om beina og formen var klar for mer utfordrende turer. Den gang hadde jeg med te på termosen, og vi tok en skikkelig pause ved Reve havn.

Det var så avgjort et vellykket eksperiment, og denne dagen tok jeg også med termosen – og Gjende kjeks. Det er alltid greit med litt å spise om vi stopper, og te og Gjendekjeks er en utmerket kombinasjon.

Vi var ikke alene på Bore denne dagen. Mange går halve strekningen til Reve havn, og det betyr at de snur ved Fuglingene. Vi skulle videre.

Bestyrerinnen tok mot sør i et bra tempo. Vi var på tur og det var ikke snakk om å ta det rolig. Nå er det også mulig å gå fort nettopp på denne strekningen. Små bakker med godt underlag. Det er bare løs sand noen små flekker.

Denne dagen var det ganske store dønninger, og først ute ved havnen var det surfere, men til gjengjeld var det mange her.

Vi stoppet for te og kjeks, og kunne sette kursen nordover ganske kjapt. Tilbaketuren gikk greit. I et jevnt tempo og med mindre folk rundt oss enn da vi gikk sørover.

Det ble en skikkelig søndagstur, også denne gangen med en kjekk liten pause ved havna. Dette er en av de turene som er mer enn grei å gå både sommer og vinter, og siden det er kun kort vei for oss, så vil den nok også bli brukt fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar