torsdag 17. mai 2012

Prekestolen 17. mai 2012

Stavanger Turistforening inveterte folk til prekestolen på 17. mai. Det ble diskutert i heimen på onsdagskveld om vi skulle ta en tur.

Selv om været så ut til å bli dårlig, ville bestyrerinnen være med.
Vi startet hjemme forholdsvis tidlig, men alt for sent til å bli med i NRK's sending fra Prekestolen. Det var ikke mange biler på ferja, og heller ikke mange biler på parkeringsplassen ved Prekestolhytta.

Det var regn, men heldigvis ikke mye vind. Det var en del som startet sammen med oss, men det tok ikke lang tid før vi var alene. Vi møtte folk i mot i Neverdalsskaret. Vedkommende fortalte at det hadde vært adskillig dårligere forhold tidligerer. Da var det snø og tildels is i stien.

Vi hadde litt snø i alt regnet, men stien var bar. Tåka hang lavt, og det var tidvis dårlig sikt.
Enkelte plasser måtte vi vente på folk på grunn av at stien er smal. Denne dagen vare det antakelig ikke mer en under 100 personer utover mot Prekestolen. Jeg kan tenke meg hvordan det vil være en sommerdag med fullt av folk - trangt og mye venting.

Ute på selve Prekestolen var det en del folk som sto sammen med folkene fra STF. Men jeg tror nok at STF hadde håpet på bedre vær/bedre oppmøte.

Det ble kalt i motvinden på tilbaketuren, men heldigvis er det ikke lange strekk som virkelig er eksponert mot vinden.

Det var egentlig ikke opphold hele turen, og jeg var våt da vi kom ned til bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar