torsdag 15. september 2016

Dugnadstur til Langavatn, Børsteinen og Ådneram på en dag....


Med Egil på tur igjen.

Nå er en biltur, selv om den er lang, ikke noe å skrive om i en turlogg, men i tillegg til å kjøre over haug og hammer, måtte vi gå. Ikke for langt, men sånn opp mot en time hver vei til Langavatn og noe (mye) kortere til Børsteinen. Ådneram ligger til vei…

Vi startet hjemme rundt 9 på morgenen, og måtte først innom og handle forskjellige ting vi skulle ha med oss til Langavatn.  Det tar tid å kjøre inn til dammen ved Akslaråtjørn.

Det ble et lite lass innover. Nå var en av grunnen til at jeg tok turen – en kort tur, at været fortsatt var strålende. Det var sol fra skyfrihimmel og lite vind. Selv her oppe på omtrent 1000moh var det god temperatur – opp mot 20 grader.
Det hadde vært synd og skam å sitte hjemme en slik dag.

Det var sjeldent tørt i marka. Det var omtrent ikke bløt sorpe, og det var mulig å holde god fart innover langs Langavatn.  Vi kunne se spor, så det hadde nok vært folk på hytta den dagen, og framme på hytta møtte vi en mann som ennå ikke hadde tatt ut.

For egen del ble det en god del jobbing med renhold – vask og rydding.

Vi tømte også safen, og jeg fikk på den måten også litt vekt i sekken på tilbaketuren.  Nå gikk jo tilbaketuren på samme sti som turen inn. Selv i finværet ble det jo litt kjedelig, eller kan det være at turen på tross av kort avstand tok litt på?
Det var i hvert fall ikke så mye prating på tilbaketuren som inn.

Vi kjørte Lyseveien hjemover, men stoppet der stien inn til Børsteinen starter. Inn til denne hytta gikk vi uten sekk. Det er ikke mange kilometrene inn, og siden været var flott, kunne vi klare oss uten sekk.
Det lå noen ganglemmer ved veien, og i mangel av noe annet, tok vi med et par stykker innover. Det ble litt tyngde ut av det.

På hytta ble det bare et kort opphold for å få med engangsfullmaktene og boss. I sekker som vi måtte bære på ryggen ut…
Som nevnt er det ikke lange turen, men jeg ble litt stiv i fingrene av å hilde på sekken…
Det var greit å komme fram til bilen og kunne hive fra seg bossekken.

På hjemveien ble det også en kjapp tur innom Ådneramhyttene. 3 hytter på en dag. En lang dag.

Klokka var omtrent 8 på kvelden da jeg kom hjem – 11 timer med kjøring, gåing og jobbing.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar