28 august 2020

En smak av sommer sent i august.


Hele hytta for meg selv denne gangen.

En ting er sikkert, det er ikke så mange flotte sommerdager igjen dette året. Sommeren er på hell. Da er det jo greit at jeg fikk oppleve to flotte dager i heia. Ikke helt sol og sommer, men flotte dager likevel.

Forrige uke ble tilbrakt på Nilsebu. Jeg fikk ikke anledning til den vanlige turen til Blåfjellenden. Hjemme igjen ble det til at jeg sjekket værmeldingen, og bestemte meg for å ta til hytta på onsdag/torsdag.

Det skulle ikke være sommer, men oppholdsvær og tørt. For en gangs skyld tok YR feil. Været ble egentlig bedre enn de meldte. Spesielt på torsdag morgen.
Det har stått mange biler på parkeringsplassen i det siste. Vi kjørte jo forbi både på vei mot Lysebotn og på vei hjem. Denne onsdagen var det ingen andre enn min bil.

Det var en dame på vei innover heia. Med staver. Hun fortalte at hun hadde skiftet knærne og var nå på «prøvetur» i terreng. Bare en kort tur innover.
Etter det så jeg ikke et menneske på hele turen innover. Det var heller ikke spor, og ingen hadde bestilt seng på Blåfjellenden den natten.

Det ble en flott tur over heia. Selv om det ikke var sol, så var det varmt og nesten ikke vind. Skikkelig bra vær til tur. Selvsagt ble jeg svett, men det er jo helt vanlig.

Nede ved porten til Olav, sto det sauer. Flere sauer enn normalt. Det hadde jo vært dårlig vær noen dager, og jeg tror sauene var lei av heia og ville hjem. At de hadde dratt til heis igjen da jeg kom ned er en annen historie. I finværet vil de helst bli.
Nå er det ikke lenge til sauesankingen. Litt ute i september begynner bøndene å sanke sauene. Det betyr mange timer på beina og lange dager. Det er ikke alltid været samarbeider. Sauesankingen er uansett et varsel om at sommeren er over, og at vinteren ikke er langt unna.

Selv om det var bra vær på vei innover, ble det mye bedre på morgenen. YR hadde nevnt skyet vær. Jeg sto opp til blå himmel, sol, varme og speilblank tjern. En skikkelig drømme morgen.
Det kom en kar ruslende ut på morgenen. Han var på langtur, og benyttet Blåfjellenden til å få seg frokost. Vi fikk en hyggelig prat før han fortsatte mot sitt endelig mål – Risør.

Etter å ha vasket og ryddet på annekset, ble jeg sittende ute på trappa. Termometeret over meg viste omtrent 20 grader. Sola varmet. det var omtrent ikke en lyd. Bare noen sauer gikk rundt hytta, og sauebjellene laget lyd.
Det var kjekt å være på Blåfjellenden. Jeg hadde problemer med å komme meg avgårde opp bakken. Jeg kunne tenke meg å bli en dag til, men hjemme ventet Bestyrerinnen, og det er null dekning på hytta.

Det var adskillig kaldere oppe i høyden der jeg også fikk trekken bakfra. Likevel ble det en skikkelig fin tur over heia. Jeg stoppet opp av og til. Både for å ta bilder, men også for å se meg rund. Denne dagen forsøkte jeg å ta vare på til fremtidige turer på vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar