26 mars 2012

Blåfjellenden fredag 23. mars til søndag 25. mars 2012

Værmeldingen for denne helga var god, og det hadde den vært lenge.  Vi planla tidlig å ta en tur inn til Blåfjellenden. Bestyrerinnen var også klar på at vi skulle gå innover på fredagen og bli til søndag.

For oss fredagspensjonister er det enkelt å ordne det meste. Jeg brukte litt tid hjemme (til rengjøring) og handlet. Vi var klar rundt 14:00 og begynte å gå ca 15:30. Det var nok snø og kun sol. Vi startet fra parkeringsplassen i bluse og hadde ikke på mer klær på hele turen innover. Det trakk litt øverst, men ellers var det kun finvær. Det var hardt nesten hele turen og i skyggen i nordhellingene var det hard skare.

Eggene tålte heldigvis skaren.

Selvsagt så var kameraet med, men ikke biledbrikka. Så det blir gjennbruk fra i fjor på samme tid og med samme været. Det var omtrent like mye snø som i fjor, og jeg tror det holder til påske.
Vi trodde at vi skulle bli alene på hytta natt til lørdag, og pakket ut varer og tok i bruk en masse plass.
Rundt 22:00 hørte vi det gikk folk på terassen. De var et par som kom. De hadde gått med gode lykter innover.  Vi ble derfor ikke alene på hytta.

Lørdagsmorgen kom med ryper i lia og ikke en sky på himmelen. Vi hadde det ikke travelt, men jeg "potlet" litt før frokost, og etter det startet vi med dagens gjøremål.
Vi fikk på plass alle varene og fikk tatt av alt sengtøyet. Vi la ikke alt på, så der har vi en jobb å gjøre i påsken.
Det hadde lenge vært behov for en opprydding på rommet vårt.  Vi tok ut alt, skiftet på sengene og heiv mye gammel mat og en del gamle klær og ting.
Den nye hytta ble skikkelig fin etter utvask og rydding.  Det kom en far med tre unger fra Langavatn, og de tok inn på den nye hytta.
Det kom også, som vanlig en del dagsturister innom.

I tillegg til paret fra fredag kom det også tre jenter fra Hunnedalen, så vi ble 11 i alt. En av jentene hadde med pulk, og det manglet vist ikke mye av hva som muligens kunne komme til nytte.

Søndag ble det en rolig frokost og utvask og rydding av den gamle hytta. Ut på formiddagen kom kona til Inge Marton og en til på snøscootrer og hentet boss og sengetøy. Så nå er hytta klar for en ny sesong.

Vi ruslet fra hytta rundt 12:30 og tok det rolig oppover bakken, men som vanlig er det dette som skal til for at det går raskt.Vi var langt opp på Leite i løpet av en time, og kunne ha gått ned til bilen i løpet av to.

Vi så jentene (som hadde startet en god stund før oss) på Leite og tok de igjen akkurat i det vi tok innover mot kånedalen. Det var ikke mye snø igjen øverst i kånedalen og det var slush nedover bakken.

Middag på Byrkjedalstunet satte punktum for en skikkelig bra tur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar