lørdag 7. april 2012

Blåfjellenden mandag 2. april til fredag 7. april.

Som de siste 15 - 16 årene ble første del av påsken  tilbrakt på Blåfjellenden. Vi gikk inn på mandagen, Det var ikke mange folk nede i Hunnedalen, og det ble ikke flere oppover.  Fra toppen over Kringlekveven, var vi alene.
Det kan sies mye om føret, men et ord holder lenge - betong, Helt nede var det så vidt litt tint, men resten var hardt. Enkelte plasser var det is. Det er første gang vi gikk på beina fra toppen og helt ned til bunn av bakken.
På Leitevnn innover
Det ble nesten ikke fotspor i snøen engang.

Snøen hadde minket en del, men det var fortsatt nok, og det ville holde hele påsken,
At det kom 15 - 20 cm nysnø på torsdagen, ga fine forhold hjemover på lørdagen.

Det ble ikke mye turgåing mens vi var på Blåfjellenden, Det ble en del jobbing, og selvsagt vannhenting og vedbæring.
Fra vinduet mot Mørkedalen 3. april 2012


Det kom en god del folk på dagstur, men ikke mange som overnatter. 4 fra Langavatn på mandag og 2 fra Hunnedalen på fredag.

Det er ikke ofte jeg får anledning til å være så lenge på Blåfjellenden, og selv om det blir litt kjedelig, så er det likevel den plassen jeg foretrekker å tilbringe påsken.

Med sol omtrent fra skyfrihimmel de fleste dagen ,så blir det egentlig en drømmepåske. Det dårlige været på torsdag ødela noe, men da helst fordi vi ønsket gjester til komlene,

Det ble et skikkelig vintervær på torsdag, med både vind og snø, Fredagen ble det finvær igjen og rene postkortstemningen.
Nedover Fidjdalen

Etter den vanlige omgangen med vask og rydding på lørdagsmorgen var det klar for hjemturen. Med nysnø og 5-6 kuldegrader var det gode forhold. Bakken opp ble tyngre i nysnøen enn på betongen ned. Men vi gikk på skiene hele veien opp.

Vi traff en jente på Leitevannet. Hun kom fra Sandvatn, og skulle tilbake,

Det var en del folk nede ved Kringlekveven, men ikke så mange som det burde være i det fine været og med det gode føret.

Fra brinken over Leitevann mot Blåfjellenden

Det var som vanlig en god del folk nede ved veien , men parkeringsplassen var langt fra full.
Vi stoppet på Byrkjedaltunet for middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar