søndag 15. april 2012

Lifjell Søndag 15. april 2012

Jeg traff "broderen" på Kvadrat lørdags ettermiddag. Naboen hadde spurt om muligheten for å bli med på tur også denne uka, og vi hadde en liten runde på dette. Broderen mente det var best å ta en litt kortere tur enn Bynuten. Og vi ble enige om Lifjellet rundt.

Nå viste det seg at naboen ikke hadde mulighet til å bli med, men med snø i lufta og bare 4 grader hjemme, bestemte vi oss til "å følge planen".

Vi var på Dale litt før 10:00 og da var det tørt. Det ble til at vi tok det litt med ro til å begynne med, men fra første bakke og videre utover langs sjøen, gikk det i et jevnt bra tempo.

Det var forholdvis tørt, slik at vi også gikk rett ned ved Bjorhamn. Noen av bjørkene var sprunget ut, men det var kommet mindre enn det jeg hadde forventet.

Vi hadde sol og skikkelig vårstemning til Einernestet. Fra Einerneset til over skogen hadde vi snø/haggel og regn, Ikke så mye at vi trengte å ta på jakken, men akkuratt slik at vi ble litt våte.
I lia mot Bymarka


Over toppen var det igjen sol og vårstemning.
Høyfjellspreg men kan sees fra Byen


Vi så ikke et meneske før vi var omtrent på toppen, der var der noen stykker. Et par hadde startet samtidig med oss, og jeg mente vi burde se disse på toppen, og det var akkuratt det vi gjorde.

Vi hadde holdet et bra tempo opp bakken. For broderen ble det nødvendig med en ørliten pause på toppen.
Vårsol


Fra toppen og ned gikk det igjen i et jevnt høyt tempo. Vi møtte en del folk, men på langt nær så mange som det "burde" være.
 Det var en hel del biler på parkeringsplassen da vi kom ned. Det viste seg at vi hadde gått rundt på to timer og 15 minutter, noe som er en bra tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar