søndag 29. april 2012

Synesvarden - Steinkjerringå Søndag 30. april 2012

Det var litt usikkert hva som skulle skje på søndagen. Avhengig av været ville jeg muligens velge Fidjadalen. Værmeldingen nevnte regn til natten, og da ble det fort at "broderen" og jeg skulle ta en tur. Det var sol og nesten ikke vind. Med slike forhold lokket det med en tur på høgjæren.

Vindmøller

Det var en stund siden vi har hatt så bra vær og så høy temperatur. Broderen var pesimist og tok med vinterlokket. Det ble det ikke bruk for. Vi startet oppover bakken fra Toppdal, og ikke lang oppe i bakken besluttet vi å hive skjorten i sekken. Den ble i sekken resten av turen. Vi møtte en del folk med jakken godt kneppet, men for oss var det sommertur i bare blusen.

Da vi startet var det ikke mange folk på tur. Vi tok igjen en del mellom Holmavatn og Steinkjerringå, og møtte drøssevis av folk på vei tilbake til Holmavatn. Det var tørt i bakken, og selv i bekkeløpene var det forholdvis tørt.
Vi startet i et bra tempo, og klarte å holde trykket på nesten hele turen. Bakken opp mot litla synesvarden ble tung, og det passet godt at det kom noen i mot, slik at vi måtte vente på tur over gjerdeklyveren.

Det var en hel  del biler på parkeringsplassen da vi kom ned. Og det burde det være i det fine turværet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar