mandag 23. september 2013

Søndagsturen i lavlandet 22.09.13

Rundt Gruda på Jæren.

Ingen ting å skrive hjem om, men det var ikke mulig å få til noe annet denne søndagen. Sosiale forpliktelser etter lørdagens jubileumsfeiring i Egersund.
En grunn for å ta med turen i loggen, er nettopp for senere å kunne slå opp å se hvor jeg var denne dagen.
En annen grunn må være å kunne vise at, selv om det er høst i heia, så er det langt fra skikkelig høst nede i lavlandet. På søndag ble høsten erstattet av yr og regn, litt vind men med 16 grader.  Turen går selvsagt i lavlandet, på flate Jæren.  Markene nede i lavlandet er grønne.
Selv så sent som i slutten av september er ikke vekstsesongen slutt. Gressklipperen er i bruk, og bøndene venter på 3. slåtten for å få inn det nødvendige grovforet. Meste parten av det som gikk tapt i frosten i vinter er nå tatt igjen med en fin og lang ettersommer. I yr-regnet på lørdagsettermiddag, var markene irgrønne. Det lå selvsagt en del ”blokker” (blader) i veien. Bjørkene begynner å bli bare. Bøndene holdt på å ta opp ”eplene” (poteter) men det står fortsatt en og annen åker med korn som ikke er skåret. Gulrøtter og løk får stå ennå en stund, og rosenkål  bør helst ha en frostnatt før de høstes.
For å få litt trening, ble det full fart fra start, og det kjennes etter en god time.
En liten tur er bedre en ingen tur. Og når det ikke er tid til å komme seg opp i heia, så får det ble nede i lavlandet.
Og en slik ”nesten sommertur” gjør at det, for en kort stund, fortsatt virker som om det er lenge til vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar