25 mai 2023

Ulvarudlå med Bestyrerinnen.

En flott rundtur.

Etter en lenge tur på lørdag, var det helt greit med en litt kortere tur på søndag. Bestyrerinnen ville ut på tur, og hun foreslo å gå til Ulvarudlå. En ganske høy topp, og som ligger litt for seg selv, slik at utsikten er skikkelig god.

Turen er ikke mer enn 7 kilometer, men det er noen ganske drøye bakker opp og ned. Noe som gjør at turen lett kan ta tre timer. Det kan bli kjekke timer om været skikker seg, og myrene er forholdsvis tørre.

Denne dagen skinte sola, og selv om det ikke var sommertemperatur, så skinte sola og det var lite vind. Når det i tillegg er tørt i bakken, ligger det til rette for en flott tur.

Det er ikke helt lett å finne fram til parkeringsplassen innenfor Tjåland. Det enkleste er å ta Sikvalandsveien fra Undheim og ta til høyre rett før Tjålandsvatnet. Det står et grønt turskilt ved hovedveien, og skilter viser videre vei innover. Vi fant fram, som tidligere, men Bestyrerinnen måtte åpne et par grinder.

Jeg tror nok Bestyrerinnen hadde «glemt» hvor bratte og drøye bakker det var oppover mot toppen, men starten gikk greit. Innover Bodilsmyra og mot Trongjen.

Det er god traktorvei helt opp til «Roligheta», hvor veien går over til sti. Hele veien oppover viser «fyrstikker» vei..

Stien tok oss greit mot Butjønna og til bakken oppover mot toppen. Over den åpne heie der, viser Ulvarudlå høyt der oppe. Vi skal opp 150 høydemeter

Halvveis oppe går stien forbi restene av det som må ha vært en høyløe. Myrene rundt løa ble nok slått i gamle dager, og høyet brakt hjem på vinterføre.

Det ble noen små pauser i de bratteste kneikene, men både Bestyrerinnen og jeg kom opp til toppen i fin form. Vi kikket oss rundt, og savnet kikkerten som lå hjemme denne dagen også. Selv uten kikkert er det mye å se på fra toppen. Vådlandsnutene var godt synlig og det lå fortsatt snø opp mot toppene.

Vi var alene på toppen, men da vi satte oss ned for mat og te, litt lengre nede mot Aurenes, kom det folk både fra Tjåland og fra Aurenes. Det var helst folksomt en stund.

Det er ofte ganske sorpet og vått nedover mot Sjurstjønnet, men denne dagen var det heldigvis tørt. Ungdommen som kom løpende nedover ble knapt våte på beine, selv i lave sko.

Det er greit å gå videre nedover, og her er flott utsikt nedover lia mot Tjålandsvatnet. Selv om det igjen er en drøy bakke nedover, så er det traktorvei igjen og helt greit å komme fram.

Det siste stykket fra Aurenes tilbake til bilen, går langs Tjålandsvatnet. Dette stykket på opparbeidet gangvei. Det må ha vært veien fra Aurenes til Tjåland og videre i gamle dager,. Det er virkelig kjekt å finne slike gamle ferdselsveier som fortsatt blir vedlikeholdt.

For Bestyrerinnen hadde det vært en grei treningstur i bakker. Vi hadde tatt det med ro og til og med sjekket utsikten enkelte plasser. En flott tur, med flott utsikt fra toppen av Ulvarudlå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar